dimarts, 9 de febrer del 2010

EL RACÓ DE LES NECESSITATS EDUCATIVES


Aquest bloc és un recurs més per poder entendre quines necessitats educatives hi ha a qualsevol centre escolar. Tot i que ens centrarem majoritàriament en les necessitats específiques de suport educatiu (NESE) que defineix la LOE, també tractarem d'atendre altres necessitats com la d'estimar i sentir-se estimats, formar part d'un grup i cooperar, empatitzar, l'esperit de superació, les expectatives positives dels alumnes i els professors, és a dir, tractarem una part poc present en el curriculum i molt important per a obtenir una educació de qualitat, l'educació emocional.

3 comentaris:

vanesa ha dit...

Benvinguda al món dels blocs, bastant bé per haver començat ara en el món del ciberespai.
Vanesa

Rosa ha dit...

Moltes gràcies Vanesa pels teus ànims. Això dels blocs enganxa!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

RACÓ LEGISLATIU

A la pàgina de la Conselleria d'Educació i Cultura podeu consultar tota la NORMATIVA EDUCATIVA
A la LOE (titol II Equitat en l'educació) capitol 1, article 71 ens explica les tipologies d'alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu, però trobau que són els únics alumnes que necessiten d'un suport educatiu? NORMATIVA NESE

RACÓ DE L'EDUCACIÓ EMOCIONAL

L'ART D'EDUCAR ESTIMANT

Es tracta d'un video sobre l'educació que s'imparteix a un centre públic del Japó a l'aula del professor Toshiro Kanamori. Ens du a la reflexió sobre la importància de crear un espai on els nostres alumnes puguin expressar els seus sentiments com els experimentats davant la mort d'un ésser estimat.



RACÓ DE PEDAGOGIA TERAPÈUTICA

EL RACÓ DE L'ATENCIÓ A LA DIVERSITAT

TOTS SOM DIFERENTS